Sivut

Ainejärjestöt juhlivat HYYn edustajistovaaleissa- niin myös Peduca!

Hei peducalaiset!

HYY:n edustajistovaalien tulos on ratkennut viime yönä. Vaalihumu Siltavuorenpenkereen käytävillä oli käsinkosketeltavaa ja huhupuheiden mukaan äänestysprosentti käyttäytymistieteellisessä tiedekunnassa olisi noussut reilusti edellisvuodesta- siitä kiitos teille, jotka äänestitte!

Alustavan tuloksen mukaan Peducasta HYYn edustajistoon varsinaisiksi jäseniksi valittiin Iiris Niinikoski, Lotta Karlsson ja Suvi Pulkkinen HYALin listalta. Lisäksi varaedustajistossa on myös runsaasti Peducan edustajia, niin HYALin kuin Sitoutumattoman vasemmiston listoillakin. Peducan ja käyttäytymistieteellisen tiedekunnan ääni kuulunee siis jatkossakin edustajistossa!


Ohessa HYYn tiedote vaaleista ja paikkatilanteiden muutoksista:

Ainejärjestöläiset vahvistivat asemaansa Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan edustajistossa. Eniten paikkoja, 21 keräsi kuuden tiedekuntajärjestön HYAL. HYALin lisäksi myös lääke-, hammaslääke- , eläinlääke- ja oikeustieteen opiskelijoiden sekä kansainvälisten opiskelijoiden HELP kasvatti paikkamääräänsä kahdella ja sai 10 paikkaa. Vaalien onnistujiin voi laskea myös Keskeiset, eli Keskustan edustajistoryhmän, joka sai nyt toisen paikan edustajistoon ja ainoana puoluepoliittisena ryhmittymänä paransi asemaansa.

Osakunnat menettivät kaksi edustajaa saaden nyt 10 paikkaa edustajistoon. HYYn Vihreät ja ruotsinkielisten Svenska Nationer och Ämnesföreningar  SNÄf menettivät molemmat yhden paikan. Myös KD-opiskelijat menettivät yhden paikan putosivat näin kokonaan edustajistosta. Sitoutumaton vasemmisto säilytti kuusi paikkaansa, Kokoomusopiskelijoiden Leijonat kolme paikkaansa ja Opiskelijademarit yhden paikkansa edustajistossa.

Vaaleissa äänesti 9 687 Helsingin yliopiston noin 28 000 äänioikeutetusta opiskelijasta. Vaalien äänestysprosentti oli nyt 34,3. Kaksi vuotta sitten vaaleissa äänesti 35,2 prosenttia opiskelijoista, mikä oli paras tulos sitten vuoden 1993. Ehdokasmäärän selkeästä laskusta (vuoden 2009 vaaleissa 980 ehdokasta, 2011 vaaleissa 617) huolimatta äänestysprosentti pysyi siis hyvällä tasolla.

HYYn edustajistovaalit järjestettiin 18.–19. lokakuuta perinteisenä uurnavaalina Helsingin yliopiston neljällä kampuksella sekä lisäksi Helsingin yliopiston toimipaikoissa Lahdessa ja Vaasassa. Ehdolla oli yhteensä 617 opiskelijaa. 60-henkinen edustajisto on HYYn korkein päättävä elin.

Alustava vaalitulos on osoitteessa: http://s3.amazonaws.com/hyy-vaalit/tulos-alustava.txt (tähdellä merkityt ehdokkaat pääsivät edustajistoon).

Edustajiston alustava paikkajako (muutos v. 2009 vaaleihin):

HYAL: 21 (+3)
Osakuntien suuri vaalirengas: 10 (-2)
Maailmanpyörä / Sitoutumaton vasemmisto: 6 (-)
Maailmanpyörä / HYY:n Vihreät: 5 (-1)
HELP: 10 (+ 2)
Oikea suunta/ Leijonat 1, 2 & 3: 3 (-)
Oikea suunta / Keskeiset: 2 (+1)
Oikea suunta/ KD-opiskelijat: 0 (-1)
Opiskelijademarit: 1 (-)
Svenska Nationer och Ämnesföreningar  SNÄf: 2 (-1)
Liberaalinen vaaliliitto: 0
Piraatit: 0
Perussuomalainen vaaliliitto: 0

Ei kommentteja: