Sivut

Ilta täynnä puheen ja viinin virtaa!


Viiniä ja valitusta järjestettiin torstai-iltana 13.12. Minerva-torilla. Tapahtumaan saapui 43 henkilöä, joista noin puolet oli luokanopettajan koulutuksen opettajia ja puolet opiskelijoita. Keskustelu iltamassa oli avointa, rehellistä ja hyvällä hengellä kehittävää.

Keskustelut alustettiin opiskelijoilta kerätyn monialaisiin kursseihin pureutuneen palautteen koosteella. Haluaisimme kiittää kaikkia palautteeseen vastanneita! Sadan opiskelijan palautteen raportti välitettiin koulutuksemme johtajalle Anu Laineelle, varajohtajalle Kalle Juutille sekä laitoksen opetuksesta vastaavalle varajohtajalle Riitta Jyrhämälle. Lisäksi kunkin oppiaineen aineryhmän vastuuopettaja saa omasta oppiaineestaan koosteen, jotta aineryhmän opettajat voivat yhdessä sitä käsitellä.


E-lomakkeella kerätystä opiskelijapalautteesta nousi selkeästi esiin kolme monialaisten peruskurssia, joita opiskelijat pitivät hyvin onnistuneina kokonaisuuksina (esim. rakenteeltaan ja toteutustavoiltaan). Viiniä ja valitusta illassa pääasiassa pohdimmekin, kuinka muitakin kursseja voisi kehittää yhtä onnistuneiksi.

Avoimen kysymyksen ”mitä hyviä toimintatapoja tai käytänteitä muistat joltakin monialaisten opintojaksolta, joita toivoisit että sovellettaisiin muillakin opintojaksoilla?” vastauksissa nostettiin esille seuraavia asioita:

• teorian ja käytännön yhteen liittäminen
• koulutodellisuuteen liittäminen ja konkretia
• luentojen ja ryhmäkertojen perusteltu ja toimiva yhteispeli
• sisältöalueisiin itsenäisesti tutustuminen ennakkoon
• monipuoliset tentti- ja arviointikäytännöt
• oppimateriaalien saavutettavuus
• opettajan innostuneisuus
• ryhmänvaihtolistat

Keskusteluissa heräsi yhteinen ajatus siitä, ettei ole yhtä ainoaa oikeaa tapaa järjestää onnistunut kurssi, mutta perusteelliset pohdinnat kurssin tavoitteille, toimintatavoille, arvioinnille ja näiden linjakkuudelle ovat paikallaan jokaisen monialaisen peruskurssin kohdalla. Kokonaisuudessaan tapahtuma koettiin onnistuneeksi ja erityisesti opettajat kiittelivät sen rakentavasta sävystä.


Lämmin kiitos kaikille Viiniä ja valitusta iltaan osallistuneille! :)

Ei kommentteja: