Sivut

Hae opiskelijaedustajaksi!

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta hakee opiskelijaedustajia seuraaviin yliopiston toimielimiin:


1) Kielikeskuksen opiskelijaneuvosto

2) Yliopiston kirjaston johtokunta

3) Yliopiston kirjaston opiskelijatoimikunta

4) Yliopiston kirjaston kampuskirjastojen neuvottelukunnat

5) Unisportin johtokunta

6) Svenska verksamhetsnämnden

7) Styrgruppen för centrumcampus

Lisätietoja paikoista on ao. hakuilmoituksessa. Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan hallitukselle osoitetut, perustellut hakemukset tulee toimittaa maanantaihin 23.1.2012 klo 12.00 mennessä HYYn keskustoimistoon (Mannerheimintie 5 A, 2. krs, 00100 Helsinki) tai sähköpostitse osoitteeseen halloped-haku(ät)hyy.fi. Lisätietoja antaa koulutuspoliittinen sihteeri Juha Hurme, puh. 050 543 8460, sähköposti: juha.hurme(ät)hyy.fi. Ylioppilaskunta toivoo hakemuksia sekä perustutkinto- että jatko-opiskelijoilta. Ylioppilaskunta toivoo hakijoiksi eri sukupuolten edustajia.

1) Hae Kielikeskuksen opiskelijaneuvostoon!
Kielikeskus on erillinen opetuslaitos, jonka tehtävänä on huolehtia yliopiston kieliopetuksesta ja kielipalveluista. Kielikeskuksen opiskelijaneuvostoon etsitään kustakin tiedekunnasta sekä Svenska social- och kommunalhögskolanista jäsentä ja varajäsentä toimikaudelle 2012-2013.

Opiskelijaneuvosto kokoontuu 2-4 kertaa lukukaudessa keskustelemaan ajankohtaisista kieliopintoihin ja niiden kehittämiseen liittyvistä asioista. Lisäksi jäsenet osallistuvat mahdollisuuksiensa mukaan Kielikeskuksen muuhun pedagogiseen kehittämiseen (mm. opetuksen kehittämistyöryhmä ja muut työryhmät, kieliryhmien opetussuunnitelma- ja palautekokoukset, muu opetuksen suunnitteluun liittyvä).

Jäsenet toimivat oman tiedekuntansa ja Kielikeskuksen yhteyshenkilöinä (mm. tuovat esiin tiedekuntansa opiskelijoiden tarpeita, mielipiteitä ja kehittämisehdotuksia kieliopintojen suhteen; osallistuvat Kielikeskuksen ja tiedekunnan yhteisiin tapaamisiin; yhteydet tiedekunnan opetuksenkehittämistoimikuntaan ja opiskelijajärjestöihin).

Opiskelijaneuvostossa toimimalla saa yleisiä työelämävalmiuksia (mm. yhteistyötaidot, kokoustaidot, valmiuksia arviointi- ja kehittämistoimintaan) sekä voi tutustua yliopiston toimintaan laajemminkin kuin oman tiedekunnan näkökulmasta. Jäsenet voivat osallistua Kielikeskuksen henkilökunnalle järjestettävään pedagogiseen ja tieteelliseen koulutukseen ja saada siitä opintopisteitä.

2) Hae jäseneksi Helsingin yliopiston kirjaston johtokuntaan!
Helsingin yliopiston kirjasto on erillinen laitos, johon kuuluu neljä kampuskirjastoa ja keskitetyt palvelut. Kirjaston tehtävän on tuottaa korkeatasoisia tietopalveluita Helsingin yliopiston tutkimuksen, opetuksen ja oppimisen tarpeisiin sekä edistää tieteellisen tiedon saatavuutta yhteiskunnassa.

Haemme kirjaston johtokuntaan kahta opiskelijajäsentä ja heille varajäseniä 31.12.2013 päättyväksi toimikaudeksi. Johtokunta hyväksyy kirjaston periaatteellisesti tärkeät suunnitelmat, päättää kirjaston työjärjestyksestä ja käyttösäännöistä, asettaa kirjastoneuvottelukunnat sekä toimii kirjastoalan asiantuntijaelimenä Helsingin yliopistossa.


3) HAE YLIOPISTON KIRJASTON OPISKELIJATOIMIKUNTAAN
Helsingin yliopiston kirjaston opiskelijatoimikunnan tehtävänä on toimia opiskelijoiden ja kirjaston keskustelu- ja yhteistyöfoorumina ja osallistua kirjaston palveluiden kehittämiseen. Toimikunta käsittelee mm. seuraavia opiskelijoiden kirjastopalveluja sekä niihin liittyviä ajankohtaisia kysymyksiä: kokoelma- ja oppimateriaalipalvelut, tila- ja laitepalvelut, opetus- ja neuvontapalvelut sekä viestintä ja tiedotus opiskelijoille.

Kirjaston opiskelijatoimikuntaan valitaan opiskelijajäseniä 31.12.2013 päättyvälle toimikaudelle seuraavasti:

Keskustakampus: 3 jäsentä ja 3 varajäsentä, joista 2 voi olla kampuskirjaston neuvottelukunnan jäsen

Kumpula, Meilahti, Viikki: kultakin kampukselta 2 jäsentä ja varajäsentä, joista toinen voi olla kampuskirjaston neuvottelukunnan jäsen
4) HAE KAMPUSKIRJASTOJEN NEUVOTTELUKUNTIIN
Kullakin yliopiston neljällä kampuksella on kampuskirjastoneuvottelukunta, jonka tehtävinä on mm. toimia keskustelu- ja yhteistyöfoorumina sekä osallistua kirjastopalveluiden strategiasuunnitteluun ja kehittämiseen. kampuskirjastoneuvottelukunnissa ovat edustettuina kampuksilla toimivien tiedekuntien ja erillisten laitosten henkilöstö, opiskelijat, kirjaston henkilöstö sekä yliopiston yhteistyötahot. Kampuskirjastoneuvottelukuntiin haetaan opiskelijajäseniä 31.12.2013 päättyvälle toimikaudelle seuraavasti:

Keskustakampus: Perustutkinto-opiskelijoista 2 jäsentä ja 2 varajäsentä, jatko-opiskelijoista 1 jäsen ja 1 varajäsen

Kumpula: Perustutkinto-opiskelijoista 1 jäsen ja 1 varajäsen, jatko-opiskelijoista 1 jäsen ja 1 varajäsen

Meilahti: Perustutkinto-opiskelijoista 1 jäsen ja 1 varajäsen, jatko-opiskelijoista 1 jäsen ja 1 varajäsen

Viikki: Perustutkinto-opiskelijoista 2 jäsentä ja 2 varajäsentä, jatko-opiskelijoista 1 jäsen ja 1 varajäsen

Kampuskirjastoneuvottelukuntiin valittavien opiskelijoiden tulee opiskella kyseisellä kampuksella.

5) Haluatko vaikuttaa liikuntapalveluihin?
UniSport on Helsingin yliopiston ja Aalto-yliopiston yhteinen yksikkö. UniSportin tarkoituksena on tarjota Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston opiskelijoille ja henkilöstölle helposti lähestyttävät, monipuoliset, laadukkaat ja edulliset liikuntapalvelut. Lisäksi UniSport tarjoaa liikuntapalveluja muille yliopistoille.

UniSportilla on johtokunta, johon kuuluu 9 jäsentä. Johtokunnan toimikausi on neljä vuotta kuitenkin siten, että opiskelijaedustajat valitaan kahden vuoden toimikaudeksi. Johtokunnan tehtävinä on mm. ohjata ja valvoa UniSportin toimintaa ja taloutta, hyväksyä UniSportin toiminnan linjaukset ja keskeiset hankkeet sekä hinnoitteluperiaatteet.

UniSportin johtokuntaan haetaan yhtä opiskelijaedustajaa Helsingin yliopistosta 31.12.2012 päättyvälle toimikaudelle.


6) TULE KEHITTÄMÄÄN RUOTSINKIELISTÄ OPETUSTA!
Svenska verksamhetsnämnden -nimiseen lautakuntaan haetaan kahta opiskelijajäsentä ja heille varajäseniä 31.12.2013 päättyväksi toimikaudeksi.

Svenska verksamhetsnämnden -niminen lautakunta kehittää yliopiston ruotsinkielistä opetusta, antaa lausuntoja ruotsinkielisestä opetuksesta ja toiminnasta ja osallistuu ruotsinkielisen korkeakoulutuksen yhteensovittamiseen kansallisesti. Lautakunta myös kehittää Helsingin yliopiston ja allianssikorkeakoulujen (Svenska handelshögskolan ja Arcada) välistä yhteistyötä.

7) HALUATKO KEHITTÄÄ RUOTSINKIELISTÄ YHTEISTYÖTÄ KESKUSTAKAMPUKSELLA?
Styrgruppen för centrumcampus vid Helsingfors universitet -nimiseen ohjausryhmään haetaan kahta opiskelijaedustajaa vuodelle 2012.

Ohjausryhmän ensisijaisena tehtävänä on antaa suuntaviivoja ruotsinkieliselle yhteistyölle keskustakampuksella. Ohjausryhmä aikoo tehdä aloitteita ja tukea yhteistyötä ennen kaikkea ruotsinkielisen opetuksen kehittämisen, opiskelijarekrytoinnin ja tiedotuksen saralla. Ohjausryhmä ehdottaa toimintaideoita suuremmalle avoimelle kampusryhmälle, joka kokoontuu keskustelemaan asioista, jotka ovat ajankohtaisia sekä opiskelijoille että henkilökunnalle (esim. opetuksen kehittäminen sekä tutkimuksen ja opetuksen yhteys).

Hakijoiden tulee olla keskustakampuksen tiedekuntien tai Soc&kom:n opiskelijoita. Ohjausryhmän työskentelykieli on ruotsi.

---
Lisätietoja opiskelijaedustajana työskentelemisestä, kokemuksia ja kysymyksiä voi osoittaa myös Peducan hallitukselle osoitteeseen peduca-hallitus@helsinki.fi. Rohkaisemme hallituksen puolesta kaikkia kiinnostuneita hakemaan tehtäviin!

Ei kommentteja: